Cablare structurata

Ce este cablarea structurata?

Cablare structurata        Cablarea structurata reprezinta un set de standarde in functie de care se cableaza o infrastructura IT. Acest set de standarde defineste forma retelei, modul in care cablurile se conecteaza intre ele, punctele terminale ale cablurilor, fie ca este vorba despre prize de perete sau patch panel-uri, locatia switch-urilor si modul in care se conecteaza intre ele, etc.

         Fie ca este vorba despre retele de date, de voce, sau retele combinate
date-voce, in cladiri de birouri sau centre de date, acest set de standarde poate, si este recomandat, sa fie aplicat pentru a simplifica atat implementarea cat si monitorizarea si depanarea acelei retele.
         Asadar, daca doriti sa implementati o noua infrastructura IT sau aveti
deja o retea si doriti sa o imbunatatiti, solutia de cablare structurata de la Covinton este perfecta pentru dumneavoastra.

Avantajele cablarii structurate

Cablare structurata

Independenta fata de echipamente

Datorita standardizarii cablurilor si terminatiilor, retelele cablate structurat suporta o multitudine de echipamente active si pasive.

Cablare structurata

Creste odata cu restul infrastructurii

Avand o structura modulara, retelele structurate pot creste nedistructiv, fara a afecta functionalitatea si fara investitii majore.

Cablare structurata

Simplifica rezolvarea problemelor

Datorita topologiei "extended star" (stea extinsa), reteaua structurata asigura puncte centralizate de administrare si mentenanta.

Cablare structurata

Imbunatateste securitatea

Resursele dintr-o retea structurata sunt centralizate in puncte bine definite, aducand astfel control total asupra utilizarii lor.

Alte servicii

        Ne ocupam de orice insemna comunicarea intre echipamente intr-o infrastructura IT. Cablare, configurarea echipamentelor active sau pasive din retea, organizarea si etichetarea cablurilor, teste de performanta si solutii de imbunatatire a acesteia, toate sunt servicii pe care Covinton Business vi le pune la dispozitie. Pentru toate aceste si multe altele, nu ezitati sa ne contactati.